Всеки, получил фиш от КАТ, може да провери и заплати своята санкция, изпращайки SMS към единен номер 1669 в мрежата на всички мобилни оператори у нас. За целта потребителят следва да се регистрира в портала на eBG.bg и да регистрира мобилния си номер и валидна банкова карта. Това е само една от новите 3 опции, които предвижда новата система, която елиминира загубата на време и необходимостта от лично явяване в офисите на КАТ на санкционираните.

Публичният модул на системата позволява на всеки гражданин с издаден фиш да направи лесна и бърза справка през интернет за стойността на глобата, срока на нейното плащане и начините, по които може да заплати. Системата автоматично предоставя информация и за стари, неплатени нарушения и задължения по фишове.

Вторият етап на реализация на информационната система, който ще бъде завършен в началото на 2010 г., предвижда да могат да бъдат правени справки и за дължимите суми и по наказателни постановления (НП) за територията на цялата страна. Глобите по НП също ще могат да се заплащат по електронен и мобилен начин с банкова карта. Системата дава още едно голямо удобство за гражданите - чрез лесен абонамент в системата те ще могат да получават SMS-и с напомняне, че срока за плащане на глоба по фиш изтича или че имат нов фиш, например.

.