"Искам да стана галактически космонавт, ще пътувам от планета на планета и ще бия лошите", споделя мечтата си 8-годишният Иван. А съкровеното желание на 6-годишната Петя е да живее в къщичка на дървото целогодишно, като си представя да слиза от приказния си дом заедно с родителите си по въжета.

Детските мечти понякога може да изглеждат чудновати, но психолозите съветват родителите да насърчават децата си да не се отказват от тях, защото това сформира тяхната самоувереност. Друг подход за увеличаване на детската интелигентност и вяра в способностите, е съвместната игра на деца и родители, създаване на подходящи условия за развитие, за забавления и обучения и др.

Снимка: Dir.bg

Какво може да се направи за децата на Младост - това обсъждаха депутатът Мария Илиева и десетки майки, живеещи в един от най-големите райони на София.

"Трудно можем да изградим перфектен свят, но всеки от нас може да даде своето мнение как да издигнем квартала една крачка по-близо до детската мечта", обясни народният представител мотивите за инициативата си.

Те обсъдиха и къде още може да се изградят детски площадки и нови пространства за игра, как и къде да се направят специализирани зони за забавление на най-малките и за насърчава тяхното въображение и развитие.

Снимка: Dir.bg