Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят. Така председателят на ПГ на "Има такъв народ" коментира някои от депутатите на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" в кулоарите на парламента.

"Защо не започнете да помните какво казвам? Заявихме отдавна, че ако нямаме подкрепа от другите две партии, няма да предложим кабинет. В името на това, че си имат мнозинство, да си вземат решение. Толкова е просто. Христо Иванов е бивш министър на Бойко Борисов и му викаше "шеф". Мая Манолова беше в БСП и викаше: "Дайте шанс на Орешарски". Гласува Делян Пеевски с едната си ръчичка, с която натисна бутона за шеф на ДАНС. Татяна Дончева да не казвам през какво мина. Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят", заяви Йорданов.

Заедно със съпартийците си той отказа да влезе в пленарната зала, за да се гласува решението за връщане на мандата на кандидата им за премиер Пламен Николов.

От кулоарите на Народното събрание коментар направи и депутатът от ДПС Хамид Хамид: "Политиката не е за обидени хора, ако има такива, по-добре да не се занимават с политика".

На въпрос дали са готови да подкрепят правителство на ГЕРБ, ако бъдат поканени на разговори, той заяви следното:

"Ако ни поканят на разговори, ще преценим дали ще участваме в преговорите", поясни той.

Парламентът реши от втори опит - мандатът на ИТН приключи неуспешно. От 167 парламентаристи "против" гласуваха 60 от ГЕРБ, а един депутат се въздържа. Това гласеше проекторешението, изработено по-рано на Председателския съвет. Липсата на кворум попречи на финала на успешното гласуване първия път, а той се провали заради бойкота на депутатите от ИТН и ГЕРБ.