Парламентът прекрати пълномощията на Владислав Горанов като народен представител от ГЕРБ по негово желание. Точката беше включена допълнително в дневния ред след гласуването на персоналните промени в кабинета.

След като беше освободен като министър на финансите, той трябваше да се върне в Народното събрание. Днес Владислав Горанов е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Таско Ерменков /"БСП за България"/ припомни, че през 2014 г. Горанов също напусна парламента. Според думите на премиера Бойко Борисов, той му бил казал: "Моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за някакви нищожни пари и дните ми минават безсмислено", цитира депутатът от левицата. Ерменков постави въпроса дали това, че Горанов беше лишен от възможността да прибира едни пари като министър или заплатата му да бъде увеличавана по друг начин, е причина той да напусне парламента отново, тъй като заплатата на министъра е по-ниска от тази на депутатите. Липсата на експертност и на политика ли е втората причина, поради която Горанов не иска да е депутат, попита още той.

При това положение Калин Вельов остава депутат. Бившият министър на туризма Николина Ангелкова  пък става народен представител на мястото на Мартин Тимчев.