Докладът на ДАНС потвърждава нашите съмнения от повече от година, които сме изразявали, че през машините може да бъде манипулиран вотът. Това каза пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"Имаме информация и съмнения, че нашият резултат от последния вот е повлиян точно от машините. Когато предложихме смесеното гласуване всички ни се нахвърлиха, спомняте си целия жълтаж за хартиената коалиция, но времето като най-добър приятел на политика показа, че съмненията ни са имали основания", добави тя.

Лидерката на социалистите каза още, че очаква Централната избирателна комисия да вземе своето решение как да се действа оттук нататък, но за БСП версии за отлагане на избори, преместване на дати и така нататък не са приемливи.

"Искаме да заявим политическата си позиция - чрез машините може да се манипулира вотът. Да се вземат мерки за прозрачен и честен избор", призова Нинова.

По думите й ЦИК трябва да каже кое е най-доброто така че нито един глас да не бъде подменен. Ако написаното в доклада на ДАНС, че заместник-министърът на електронното управление е снимал кодовете с телефона си е вярно, той веднага трябва да понесе политическа и наказателна отговорност, категорична бе Корнелия Нинова.

ИЗБРАНО