В "Продължаваме промяната" няма задкулисие, заяви Лена Бориславова в коментар на твърдението на бившия депутат Александър Дунчев, който бе изместен от ДБ от водаческото място на коалицията ППДБ в София област. Според нея той е знаел предварително, че ще бъде на второ място и не е опонирал.

"ПП има колективни органи, които са взели по съответната процедура решения. Решението Дунчев да не е водач, а втори в листата, което е сигурно избираемо място, е предварително обсъдено с него и неговата първоначална реакция беше на съгласие", написа в профила си във Фейсбук бившата шефка на кабинета на експремиера Кирил Петков, която отказа да влезе в листите на миналите избори.

Тя отдаде реакцията на Дунчев на емоции.

"Другото е ... последваща емоция. Задкулисие в ПП няма. Емоции обаче има - разбираемо с оглед на тежката на задача и това, че сме хора", отчете Бориславова.

"Много по-лесно е да кажеш "няма как да стане", отколкото да намериш начин как да се случи. Ако някой ви обяснява, че нещо не може да се направи, в повечето случаи този ня#Кой не иска промяна, или го е страх, или завижда или не му достигат собствени качества, за да се придвижи напред", коментира още Лена Бориславова.

Дунчев пръв даде сигнал за напрежение между ПП и ДБ при реденето на листите за вота на 2 април. В петък бившият шеф на Агенцията по горите в кабинета "Петков" обяви, че не е съгласен с решението на ПП да даде водаческото място в София-област на ДБ и дори заплаши, че с цялата организация напускат кампанията. А лидерите на ПП обвини в измяна заради решението.

В неделя бившият депутат от ПП заговори за задкулисие в партията и обеща да го разкрие, ако не бъде променено решението за листите.

Скрийншот: Фейсбук, профил на Лена Бориславова