Единственото правителство, което "Възраждане" ще подкрепи, е правителство с мандата на "Възраждане". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в първи коментар по "Нова телевизия" на резултатите от екзитпола на парламентарните избори.

Недейте да очаквате от нас променливо поведение, допълни той.

Според данните на "Тренд" и "Галъп" засега "Възраждане" е трета политическа сила, като получава съответно 12,9 и 14,2 процента.

Независимо от това какви са окончателните резултати, безспорно е едно - "Възраждане" е тази политическа организация, която бележи най-голям ръст от всички останали, коментира Костадинов и благодари на избирателите на партията. Увеличили сме своите избиратели с между 150 хиляди и 160-170 хиляди, предположи той на този етап.

Според Костадинов най-сериозният проблем е, че 60% от българските граждани не са излезли да гласуват.

По-рано пред bTV заместник-председателят на партията Цончо Ганев коментира, че причината за резултатите от вота е последователността на "Възраждане" и изпълняването на дадените обещания.

"По никакъв начин не се борим за министерски постове или да сме в Министерския съвет, а за държавно отговорни политики", каза Ганев.

Той припомни, че "Възраждане" беше фактор и в миналите парламенти.

"Единственият шанс "Възраждане" да управлява е със собствено правителство. Няма да влизаме в коалиции", заяви той и допълни, че очаква подкрепа от другите партии, но че те не биха дали такава на тях, тъй като са евроатлантически и искат да вкарат България във война.