Всички ограничителни мерки да вървят заедно с компенсации на засегнатите от Covid-мерките хора, поиска соцлидерката Корнелия Нинова с пост във Фейсбук.

"Служебният министър на здравеопазването започва да налага ограничителни мерки заради настъпващата ковид вълна. Специалистите преценяват дали те са наложителни. Ние настояваме всички ограничения да бъдат въвеждани едновременно с мерки за компенсации на засегнатите лица. Първите стъпки на кабинета касаят културни мероприятия, кина, театри и др.", коментира Нинова.

Тя критикува служебния кабинет, че в актуализацията на бюджета няма предвидена никаква подкрепа за самоосигуряващите се лица и поиска за тях да се п.редвиди по една минимална заплата. "Още през ноември 2020г. при управлението на Борисов, ние предложихме да им се осигури по една минимална заплата.

И днес сме последователни и принципни, независимо какво правителство управлява. Ще направим такова предложение между първо и второ четене на закона за бюджета. Над 200 000 са самоосигуряващи се и самонаети в България. Тези хора не трябва да бъдат изоставяни сами в кризата", написа в профила си соцлидерката.