Министърът на образованието Николай Денков заяви, че би подкрепил нов политически проект около своите колеги Кирил Петков и Асен Василев.

Двамата неколкократно загатнаха намерения за своя бъдеща политическа активност и се очаква да обявят плановете си утре, след представянето на новия служебен кабинет.

"Това, което мога да кажа днес, е, че съм дълбоко убеден, че България има нужда от промяна и то промяна в посоката, в която работят Кирил Петков и Асен Василев и аз ще им помагам в това отношение", коментира министърът на образованието в Перник, където откри новата учебна година.

Пред журналисти в Перник министър Денков отклони отговора на въпроса дали са водени разговори с него за оставането му в следващия кабинет.

"Докато не излезе указът, всичко е предпоследно", каза Денков, но указът на президента вече е факт. отказа на Слави Трифонов, другите двама решиха, че са екип и няма да приемат персоналните оферти.

Именно тримата служебни министри бяха поканени в първия кабинет на "Има такъв народ", а след като Асен Василев отказа на Слави Трифонов заради факта, че ще заема друг пост, а не на финансов министър, другите двама решиха, че вървят в екип и няма да приемат персоналните оферти.

Николай Денков и Кирил Петков пък работят заедно отдавна и имат съвместно учредена фондация.