След два дни Кирил Петков ще обяви какво ще прави занапред и дали това ще бъде нов политически проект. Това стана ясно от коментара му в Благоевград, където беше заедно с колегата си, министър на финансите Асен Василев.

"С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната", заяви Кирил Петков в отговор на въпроса, който се обсъжда от дни, а именно - дали ще се впуска с партия в политиката.

"След 36 часа ще ви кажа моите планове с удоволствие. Имал съм много положителни разговори с президента. Обмисляме с Асен Василев как да продължим с промяната. Имаме тази енергия. Обсъждаме какво и как да го направим. Определено имаме идеи, но финализираме последните стъпки. Много ни е важно, докато сме служебни министри, да сме аполитични", коментира Петков.

Двамата с Асен Василев в момента обсъждали "като служебни министри ли да продължим, или да направим нещо".

"Последния път като бях в Благоевград, преди година и половина, бе като лектор в университета. Част от промяната може да е и под тази форма. Трябва да сложим правилните идеи при правилните хора, за да се случват нещата и без някой да е на някакво конкретно място", намекна той.

Петков заяви, че за тези 36 часа ще направи едно обобщение какво е свършил за този си мандат в икономическото министерство. "Също така ще се срещна с всеки един от екипа, с който работихме в Министерство на икономиката", каза той.