Чух и прочетох всякакви неща за себе. Внушения, фантазии, лъжи. Няма да правим коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелна отговорност за съставяне на правителство. Така започна лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов първото си изявление след предсрочните парламентарни избори. В него той предложи проектосъстав на правителство от експерти, начело с Николай Василев.

Целия състав ВИЖТЕ ТУК >>

"Законът и Конституцията ни дават това право да не създаваме коалиция. "Има такъв народ" ще вземе мандат за съставяне на п,авителство и ще представи на парламента свой състав и структура за Министерски съвет", заяви той.

"Преди 6 г. инициирахме с екипа ми референдум, още тогава беше ясно, че действащата система генерира неморални неща. Време беше тогава за нещо друго, водихме се от мотала и закона. И ние изпълнихме закона, въпреки всички пречки. На 6 ноември 2016 г. реализирахме националния референдум. Гласувахме 3 млн. и половина българи, а волята за смяна на политическа система бе повече от категорична", каза Слави Трифонов.

"Моралът ни задължи да продължим. Единственият начин бе да го променим отвътре. Сдружихме се и реализираме "Има такъв народ". С него се явихме на два парламентарни вота. Подкрепата, която получихме е изумителна. Вашите очаквания към нас вече са и да изпълним решения с политически решения, а на чело на държавата да има достойни хора", допълни той.

"ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП. ИТН няма да прави коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелна отговорност да направи правителство. Ще вземем мандата за съставяне на правителство. То ще е съставено от експерти", каза Трифонов.

"Водихме битки в съда, правихме всичко по закон, за да се приемат решенията от референдума. Но след това всичко бе захвърлено на бунището. Така разбрахме, че, след като не може да променим нещата отвън, ще променяме нещата отвътре. Сдружихме се и реализираме политическия проект "Има такъв народ", обяви той.