На протестен митинг в защита на арестувания Джейхан Ибрямов пред бившия партиен дом, сега Народно събраие, се събраха членове и привърженици на крилото на ДПС зад Доган.

Вижте още снимки ТУК

Към протеста се присъедини и Ахмед Доган, който прегърна съпругата на задържания депутат - Биршен Ибрямова, започнала гладна стачка в защита на мъжа си. Множеството определя като репресия ареста на Ибрямов, който беше задържан с белязани пари и за търговия с влияние.

Доган хвана мегафона и обяви, че е дошъл, за да даде кураж на семейство Ибрямови.

"Специално дойдох тук, за да подкрепя тази смела и силна жена, и нейния съпруг Джейхан. Тепърва ще се говори кой е създал това момче. ДПС няма основа в неговото създаване, но има роля в неговото утвърждаване. И аз използвам случая да се извиня пред целия български народ, пред цялото общество", каза почетниятпредседател на ДПС без да спомене името на Делян Пеевски.

Доган даде обещание, че ще направи "всичко възможно това предизвикателство да се превърне в тяхна сила".

"Основна задача сега ни е да защитим демокрацията и държавността, това ни е основна цел, те са нарушени. Държавата е против нас, съдебна система, полиция и редица други органи за контрол. Ще направим всичко възможно да постигнем тази нормалност, която винаги сме искали", каза той.

Доган призова привържениците си да направят всичко възможно, за да преодолеят страха и даде думата на "тази смела жена, с която работим 18 години заедно". "Евала й правя!", заяви почетният председател.

Снимка: Булфото

Пред Народното събрание Доган и негови съпартийци пуснаха бели гълъби.

Той не пожела да отговаря на въпроси на журналисти и бе изведен от охраната до колата му, а протестиращите поеха на шествие към Съдебната палата, където при закрити врата се гледа мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов.

Снимка: Булфото