"ДПС има опитни кадри и експерти, а в регулаторите трябва да бъдат хора с експертиза. Защо и те да не участват" - това заяви в интервю за БНР новоизбраният съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров, който застана начело на партията заедно с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите на Чакъров "трябва да има политически консенсус, да правим най-доброто за гражданите". Той призова да не се стига до крайности, тъй като общата цел била страната да се развива, визирайки споровете от последните дни сред управляващите партии. 

"ДПС като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде поставен в центъра на съвременната политика", ангажира се Чакъров. Движението за права и свободи, освен това, ще продължи да подкрепя т.нар. сглобка в политиките, които са по отношение на ЕС и НАТО, категоричен бе той. 

Съпредседателят на ДПС подчерта, че партията винаги е готова за избори, но отиването на нов вот ще създаде дестабилизация.

Чакъров отказа да коментира как ще се отразят на ДПС наложените санкции от САЩ по глобалния закон "Магнитски" на съпредседателя на движението и подчерта, че с Пеевски ще работят диалогично и в екип:

"Аз ще отговарям за традиционните структури, за връзката и взаимодействието с либералните партии в Европа и с Либералния интернационал. Освен това и за политиката на добросъседство със съседните страни и добросъседските отношения с Турция".