Джевдет Чакъров: ДПС има експерти, каквито са нужни за регулаторите, защо да не участваме

"Ще продължим да подкрепяме т.нар. сглобка в политиките за ЕС и НАТО", заяви новоизбраният съпредседател на ДПС

Обратно в новината

Коментари - Джевдет Чакъров: ДПС има експерти, каквито са нужни за регулаторите, защо да не участваме | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат един, на който викат енергиен експерт, той е бачкал като снабдител в Кремиковци по времето на бай Тошо. Няма висше образование, но се тика където види енергийна комисия. Може да е завършил електро техникум... Та такива са експертите на ДПС - врат се във всяка комисия, за да докладват на Доган къде ще се отделят пари за нещо и как могат да се откраднат. Това са "експертите" на ДПС. Или пък експерта по право Пеевски, с платената диплома от югозападния университет, той е експерт по краденето и съсипването на бизнеси. Колко мюсюлмански семейства остави без поминък този експерт по тютюна? После беше експерт по банките, после експерт по конституцията, сега е гранд експерт на ДПС.

Най добре,ще е ако Двждждет, да се върне В Турция и ни остави нас Българите завинаги от тези свий простотии

Щот крадете МНОГО ….

Да бе, главният хидроинженер на Републиката е ваш човек!!!

Аз пък ставам за министър и искам да се наредя на софрата хи хи хи. Разбрахте ли сега колко мислят за България???

Джевдете очертава се "баницата" наречена България да си я разделят само коалицията Герб и ППДБ,а вие ще им ръкопляскате отстрани. Вече не им трябвате. Те си приеха промените в конституцията с вас ,но "незавесимите" регулатори ще ги овладеят без вас.

"Ще продължим да подкрепяме т.нар. шайка в политиките за ЕС и НАТО", заяви новоизбраният съпредседател на ДПС

Е как да няма, ние не сме се "съмнявали", че ДПС са експерти. Мръсни бкп/да изчадия!

БКП/ДС*

Защото сте етническа партия, която няма нищо общо с България! Вие не трябва да съществувате! Не ви щем турските експерти, достатъчни са ни нашите и западните, дето всички крадят. Та и вас да Ви гушим.

И аз съм "експерт" и аз искам да участвам ... на софрата.

Аз пък ставам за министър и искам да се наредя на софрата хи хи хи.

А защо не!? От Кирчо и Кокорчо по некадърни няма

и по-крадливи няма както си гореха в записа "... и после на някой остров.."

Веднага се сещаме за един виден и много компетентен хидро-инженер от ДПС.

Принципно в България политиката се счита за мръсна работа и истински експерт няма да лесно да "пристане" на политическа партия, да не говорим пък за ДПС, които са откровено етническо-клиентелистка структура, особено в последните години. Образован човек с качества и авторитет, признат специалист в някаква област, точно с ДПС едва ли ще се занимава. Почти няма данни качествени експерти да се задържат и по другите партии. Дори когато имат интерес към политиката, читавите хора у нас най-често се отвращават от нея, притесняват се да се ангажират по-директно и в крайна сметка се отказват след като се сблъскат с цялата пошлост. Тъй че ДПС да си ги "имат" експертите, на България точно те едва ли са нужни баш за най-ръководните позиции. Съвсем друг е въпросът дали в регулаторите трябва да работят експерти или да има политически назначения. Ако са нужни най-добрите експерти, то трябва конкурс с независими оценители, а не пазарлъци. Но все пак регулаторите са част от администрацията на държавата, едва ли за шеф на даден регулатор е нужно да се избира най-добрият експерт в някакво направление. Струва ми се, че е важно за шефове в регулаторите да бъдат избрани почтени хора, в тези структури теоретично има предостатъчно експерти на заплата. А най-важно ми се струва регулаторите да бъдат така преустроени, че да е невъзможно шефът на всеки от тях да има чак такова влияние и да не се стига до такива драми. Щом толкова апетитни са тия кресла, значи там има ненужно много власт, която на всичкото отгоре не се използва по предназначение. Колцина от нас са забелязали някакви положителни резултати от работата на регулаторите? От ден на ден има все повече монополи, които все повече се гаврят с клиентите си абсолютно безнаказано, че и без упрек от държавата дори.

Хоп, хоп лекинко се наместваме на софратааааааа. Честито на гласувалите за ПП и ДБ.

Хипократовата клетва с 8 млрд бюджет здравната каса да не земе па да напрай па "Кубинско здравеопазване"

А защо да не участват експерти от всички партии?