Според анализатора от агенция "Тренд" Димитър Ганев победителят в изборите ще стане ясен най-рано в понеделник към обяд.

"Като наблюдавам резултатите от паралелното преброяване за първото и за третото място, вероятно ще имаме победител утре на обяд, а и чакаме гласове и от чужбина", каза социологът. 

"10% от избирателите са решили днес за коя партия ще гласуват", заяви анализаторът по Нова телевизия, като цитира данни на агенцията към 20:00 часа.

Решилите да упражнят правото си на глас през последните няколко дни са 7,3 на сто, а 13 на сто - в рамките на предизборната кампания. Още преди да започне предизборната кампания, 67,2 на сто са решили кого ще подкрепят по време на изборите, а 2.6 на сто не могат да преценят кога са взели решението си за кого ще гласуват, показват още данните на "Тренд".

ГЕРБ-СДС разполагат с по-твърдо ядро, което показва, че 78 на сто от всички, които са гласували за тях, са решили още преди кампанията как да гласуват, а 22 процента от гласувалите за коалицията са решили да гласуват за тях в последните 30 дни, посочи Ганев, цитирайки данните.

"Продължаваме промяната - Демократична България" имат по-голяма електорална периферия и електорат, който може да се мобилизира в последните 30 дни, като 71 на сто от гласувалите за тях са решили как да гласуват преди кампанията, а 29 на сто - в последните 30 дни", каза

"Прави впечатление сравнително високият процент - 63 на сто, които са решили в рамките на кампанията да гласуват за партия "Възраждане", посочи Ганев.

"БСП за България" също е партия с твърдо ядро и 73 на сто от гласувалите за нея са решили преди кампанията за кого ще гласуват, добави Ганев.