Аз съм оптимист и ще бъде огромна грешка, ако ротацията не се случи. Държавата е стабилна в момента, трябва да се случи тази ротация и да има правителство. Това коментира пред журналисти в парламента Делян Пеевски, председател парламентарната група (ПГ) на ДПС.

На въпрос дали трябва земеделският министър да подаде оставка предвид протестите, Пеевски настоя, че първо премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел следва да си представят оценките за министрите и тогава ще се види кой ще бъде подкрепен, допълва БТА.

Относно критиките на президента Румен Радев, че министрите са само "пешки", Пеевски каза, че пешки е редил само държавният глава досега в продължение на две години.

По повод президентското вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс председателят на ПГ на ДПС коментира, че в момента ги дискутират с юристи. Той очаква на днешното заседание на правната комисия да бъдат преодолени някои от точките, а други - не. Нека изчистим текстовете, ако има нещо разумно - ще го чуем, добави Пеевски.

На въпрос, свързан със законопроект, предложен от "Продължаваме промяната - Демократична България" във връзка с изменения в Закона за електронните съобщения и възможността да бъдат блокирани интернет адреси, Пеевски каза, че трябва много внимателно да се борави с подобни предложения.

Във връзка с изслушването във Висшия съдебен съвет и данните за заплахи към висши магистрати, Пеевски коментира, че е има създадена парламентарна комисия и се надява цялата истина да излезе наяве.

Колеги, дайте да не истеризираме. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите, коментира Пеевски въпроса с бежанците. В началото на пленарното заседание с декларации по темата излязоха от парламентарните групи на "Има такъв народ" и "БСП за България".