Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, попита кой е предупредил висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди имунитетът му да бъде поискан. От ГЕРБ официално задават същия въпрос.

Появи се информация, че ДАНС са получили сигнал от чужди служби - по конкретно от ЦРУ, за финансовите му операции, за които вече е разследван.

"Натискът от европейските служби е бил огромен. Високопоставен генерал от службите, от ДАНС, е бил в сараите на Доган в събота вечерта. В следствие на това посещение той получава информация и нарежда Бисеров да бъде доведен при него. Разговорът между тях е бил на четири очи. Лютви Местан не е бил допуснат да присъства", разказа тази сутрин Октай пред Нова телевизия.

Самият Местан твърди, че е участвал в среща с Доган, на която Бисеров ги изненадал с оставката си. 

По думите на Октай тогава е бил направен сценарий, който да изпревари действията на службите и евентуални арести. Той предположи, че записите от камерите, на които се вижда кой точно е бил генералът, са изтрити. 

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев определи като абсурдна информацията, че генерал от агенцията е посетил сараите на Доган. Пред журналисти той каза, че в ДАНС няма генерали.
Още вчера Писанчев заяви, че след като се направи проверка, ще се разбере имало ли е теч на информация от ДАНС.
По-късно днес от агенцията съобщиха официално, че такава вече е започнала.

Материали за Бисеров в ГДБОП

Писанчев заяви още, че е имало материали за Христо Бисеров в една новоприсъединена към ДАНС служба (ГДБОП-б.р.) от преди година. Шефът на агенцията посочи, че в момента се проверява какво е направено в службата и защо не са уведомили.
Категоричен беше обаче, че не е вярно, че данните са свързани с проекта "Южен поток", били само за финансови и данъчни престъпления.
За липса на връзка с газопровода и Бисеров заяви и премиерът Пламен Орешарски.

Лютви Местан също отрече ръководството на ДПС да е имало среща с човек от ДАНС, който да им е разкрил секретна информация за Христо Бисеров.
Първата информация, с която разполагаме, е от вчера сутринта, уточни той и допълни, че в събота е бил на лов.

В отговор на репортерски въпрос зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се говори за среща между Доган и представител на ДАНС. Той не каза знае ли за кого става дума, но добави, че агенцията има един председател.