Парламентът днес прекрати депутатските правомощия на Бисеров, а прокуратурата обяви, че го разследва за данъчни престъпления и пране на пари. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е получил сигнал за Бисеров от ДАНС.

Борисов коментира в социалната мрежа, че докато "разни хора правят нескопосани опити" да отклоняват общественото внимание, зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на парламента се оказа разследван за пране на крупни суми.

"Разследването срещу Бисеров очевидно разкрива, че в ДПС текат интересни процеси. Но основният въпрос, който следва, е - кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди да му бъде поискан имунитетът? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров?", написа бившият премиер. 

Той попита още - след като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта заяви в телевизионно интервю, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава е изнесъл информацията.

"Поздравявам прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия!", заяви още Борисов.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че започналото разследване е доказало, че не той и Ахмед Доган са "изритали" Бисеров
По думите на Местан вече нямало никакво съмнение, че това е било продукт на собствено решение – "дали поради неизбежност или поради друга причина".

По повод коментар на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който още сутринта каза, че в случая се говори за сериозни финансови преводи, правени от една към друга държава, лидерът на ДПС заяви: 

становявам, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Бих искал да попитам кога и по какъв ред са се добрали до тях".

Самият Цветанов обясни пред журналисти, че човек, който дълго време е работил в службите и участва в политиката, може спокойно да направи подобен извод.

ДАНС: Ще проверим дали има теч на информация

По-късно председателят на ДАНС Владимир Писанчев не можа да каже дали има теч на информация от ДАНС, "преди да направим съответните проверки за това".

Той коментира пред журналисти, че проверката по сигнала за Христо Бисеров е от скоро:

В ДАНС се получи информация за финансови преводи със съмнителен произход. Направили сме проверка дали е достоверна или не, и в момента, в който приключихме, мигновено сме уведомили прокуратурата. Ние сме задължени за това.”