БСП се включва във вота на недоверие за политиката в сектор "Енергетика" като съвносители. Това обяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на "БСП за България". Корнелия Нинова.

Решението бе взето след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

Нинова заяви, че ще се включат с подписите си в готвения от "Възраждане" вот на недоверие и ще предложат доработка на мотивите, тъй като по думите ѝ, те не са пълни.

Вчера въпросът остана отворен, като след обявеното от партията на Костадин Костадинов намерение стана ясно, че ИТН го подкрепят, а БСП свика заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията, за да реши как да процедира. 

Цялата парламентарна група на "Има такъв народ" подкрепя вота на недоверие, заяви още вчера пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

"Вижте, ние сме опозиция, то е ясно. При това сме доста твърда опозиция", аргументира се той. По думите му в момента "с унищожаването на енергийния сектор на България" правителството вреди много, "без да броим, че и краде много".

Попитан дали вярва, че този вот може да успее, депутатът коментира, че и да не успее, това е политически акт. Ние сме опозиция, смятаме, че са вредни и го показваме включително по този разрешен от закона начин, добави Йорданов.

От ДБС и ГЕРБ-СДС заявиха, че ще застанат зад правителството.