Премиерът Бойко Борисов благодари за добрите пожелания, отправени от свещениците в навечерието на светлия християнски празник Никулден и на всички, които работят в РВД.

"Браво на строителите, че са се вписали в сроковете", посочи той. Борисов изрази надежда, че "лошият пример от аерогарата, на която няколко пъти й пада покривът", няма да се повтори, както и "че са си платили всичко, за да не се налага да търсим 45 млн. долара да плащаме пистата и други съоръжения".

Премиерът напомни, че до година и половина ще бъде завършено и метрото до летището. "Тук има хора, които не ходят по земята. Хвъркат, и с Божията помощ, литват и кацат. Още веднъж, в навечерието на този светъл християнски празник – благодаря на всички, които работят тук. До година и половина ще направим метро, за да идвате лесно на работа", категоричен бе Борисов.

След тържествената церемония, на която присъстваха транспортният министър Ивайло Московски, ръководството на РВД, на фирмата изпълнител Главболгарстрой, на МО и други гости, Бойко Борисов разгледа новата кула на РВД.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пък заяви, че новото съоръжение е било заложено за изпълнение през 2006 година, но строителството му е започнало едва миналата година.

"Извинявам се, че предишното правителство не са си го направили, но ние за пореден път пускаме транспортна инфраструктура – високотехнологична, която може да се види и да се пипне. Съоръжението ще покрива евентуално и в бъдеще и втора писта на летище София, което ще гарантира развитието на летището и в следващите 40 години. Допълнително и с връзката, която правим с метрото, летището става съвсем друго", уточни министър Московски.

Директорът на "Главболгарстрой" Калин Пешов каза, че преди два часа е кацнал от летището в Мюнхен и кулата, която днес започва да работи на летище София е по-хубава и от двете кули там. "Прекрасно е, че в България вече се случват подобни проекти от световна величина, с които можем да се гордеем", каза още Пашов.