Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя прочит на спешните рокади в "Булгаргаз" - новата власт сменя министъра на енергетиката от служебния кабинет на Румен Радев. Според него две хасковски групи в момента се  надпреварвали за надмощие, онагледи резултата от персоналните смени бившият премиер.

"Има два прочита за мен - пазар за милиарди, който е в момента е държавен, да го дадат и него, като на на търговците на тока, да крадат стотици милиони и да го разбият. Две банди хасковски се бият в момента кой да вземе контрола", заключи Борисов.

"Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев, него изчегъртаха. Той вижда тотален провал, вече няма финансист, няма икономист, който да каже - това е добре. Народът огладнява, обеднява, бизнесът фалира и Радев го вижда. И той трябва всячески да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми, и да прави нова партия", прогнозира събитията със заявката, направена от Мая Манолова за нова лява формация.

"Ччудовищна корупция е в момента, стотици милиони се крадат. Да кажеш на своите работодателски организации, че са некадърници, некомпетентни, затова се срещнахме с бизнеса", коментира Борисов упрека към работодателите, отправен от финансовия министър Асен Василев на отминалата Тристранка.

Бойко Борисов направи коментарите на актуалната политическа обстановка в Стара Загора, където беше на посещение.

В друго видео от профила му във Фейсбук Борисов той коментира трудното оцеляване на храмове и общини след поскъпването на електричеството. От ГЕРБ настояват за 100% компенсация на обществените организации. "За Рилския манастир, като видях как игуменът се вайка за 28 хил. лева ток... А колко много направихме! Ние затова предложихме на храмовете да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем'', зарече се Борисов. "Без Бога нищо не става. Властта се дава от Бога", заключи лидерът на ГЕРБ.

Според него, макар отношенията със Северна Македония да са важни, но не може темата да е най-основна в момента.

"Вярно, че със Северна Македония е много важно - като наш съсед, да работим с тях, но това да е основната ни цел сега ми се вижда грешно, когато буквално на всеки българин от джоба му вадят пари." - каза Борисов.

"Властта се дава от Бога. Контролът по строителството винаги сме го възлагали на владиците. Когато дойде ден да зависи от нас, ще го мислим. Когато отидохме на Шипка и владиката дойде, той паметникът щеше да падне. И него го ремонтирахме", припомни бившият премиер Борисов.