Министерският съвет прие решение за освобождаване с възстановяване и предоставяне на освободени държавни резерви от бутилирана вода за питейни нужди по искане на областния управител на Пловдив за преодоляване на последиците от обявено частично бедствено положение на територията на общините Карлово и Калояново и в с. Трилистник, община Марица. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Безвъзмездното предоставяне на количествата питейна вода от 200 000 литра ще способства за обезпечаване нуждите на населението на територията на общините Карлово и Калояново и в с. Трилистник, община Марица.

По-рано днес от Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че 333 лица и семейства, пострадали от наводненията в област Пловдив, са одобрени да получат еднократна финансова помощ. Максималният размер на помощта е 375 лв. и е предназначена за посрещане на инцидентно възникнали жизненоважни потребности на засегнатите от наводненията.

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.