По последни данни 15 от 16-те загинали в тежката катастрофа край Своге са от Световрачане, съобщи bTV, като се позова на информация от кметството. Сред тях са 13-годишно дете, което наесен трябвало да бъде в 8 клас, и неговата баба, с която пътували заедно. Групата, съставена предимно от пенсионери, се връщала с автобуса от участие във фолклорен събор във Врачанско.

Въпреки твърденията на властите, че близките на пострадалите са информирани, и днес имаше хора, които търсеха изчезналите си роднини. Часове наред те чакаха новини за своите близки в пълно неведение дали са живи и къде се намират. Много от роднините се оплакаха от липса на информация, предаде БНР.

Още има хора, които не са открили своите роднини. София Кръстева разказа, че от снощи няма информация за сестра си, която е на 58 години:

"Защо не кажат за хората, които са изчезнали, защото сестра ми е между тях? Няма я. От снощи нищо не се знае и е пълно затъмнение. Цяла нощ, цял ден - нищо не се знае, жива ли е, умряла ли е. Кметството е затворено. Те твърдят, че са казали на близките. Няма такова нещо. На дъщеря й не са казали, защото дъщеря й продължава да я търси и в Съдебна медицина. Моята дъщеря ходи, търси. Никой нищо не казва. Какво е казала? Защо няма списъци? Не знам в каква държава живеем наистина. Кой нормален човек ще издържи на такова нещо, не знам".

Друга жена от селото вчера опитала да получи информация за своята леля. Първо са й казали, че името й е в списъка с имената на загиналите, а по-късно, че информацията не е сигурна, съобщи Дарик радио.

В момента кметството е заключено. Кметът Светла Иванова заяви, че обикаля болниците в София.

Междувременно от здравното министерство публикуваха списък с 21 ранени, настанени в няколко болници.