Наближава началото на новия сезон на зеления подкаст на "Горичка". В очакване на първия от разговорите на Маги Малеева с нейните гости се радваме да обявим, че те вече ще бъдат излъчвани в партньорство с Dir.bg в рамките на платформата за диалог, идеи, търсене и намиране на зелени решения Green transition.

Във всеки епизод основателят на "Горичка" Маги Малеева, заедно с различни гости - водещи експерти, повдигат и дискутират важни за всички нас теми, свързани с климатичните промени. Какви са предизвикателствата на бъдещето, какво трябва да се направи и какви са стъпките, с които всеки от нас може да помогне в борбата с климатичните промени - това са основните въпроси в подкаста. А те допълват водещата тема на Dir.bg и Green transition - Зеленият преход, който вече създава нови възможности за просперитет, за устойчива трансформация и модернизация на икономиките в ЕС, за повишаване на конкурентоспособността и на доходите на гражданите.

След като в подкаста с дизайнера Невена Николова разказахме за връзката между климат и мода, в очакване на новия сезон ви представяме и един друг епизод - записан миналото лято, но актуален и днес. Гост в него е Стоилко Апостолов, управител на фондация "Биоселена", основана от Научния институт по биологично земеделие FIBL-Швейцария, доктор по ветеринарна медицина.

Темата е посветена на връзката между климат и земеделие:

  • За критично ниските нива на водна запасеност в почвите и тяхното опустиняване
  • За целите на стратегията "От фермата до трапезата"
  • За или против месото от лаборатория
  • Каква е разликата между индустриалното земеделие и иновативните решения днес?
  • Какво се случва в индустриалните концлагери за птици и животни?
  • Какво пречи на държавата да храни децата с биохрани?
  • Как био-то да изхрани света, въпреки че добивите за всички култури са 25% по-малки

Какво важно трябва да знаем и можем ли да предприемем мерки - гледайте във видеото (горе) или чуйте в аудиото (долу)!