Уволнение в градския транспорт в Перник, след скандални клипове, на които млада жена кара автобус. За да седне зад волана, момичето се сближило с част от работещите в транспорта в Перник и те започнали да ѝ дават да шофира, съобщи БНТ. 

На клипчетата, изпратени и до редакцията на телевизията, се вижда, че момичето кара извън града и близо до депото, но наши източници твърдят, че тя е шофирала и по маршрута на две линии. Младата жена е засечена да кара автобус номер 17 в Перник, докато в него има пътници.

От градския транспорт в Перник направиха проверка по случая и установиха, че един от шофьорите е предоставял автобуса си.

"Не е редно тя да го управлява и е недопустимо наш служител да предоставя на трето лице пътното превозно средство, затова сме взели адекватни мерки, шофьора е отстранен от работа. За това момиче има пуснати жалби в полицията от двама наши служители и има предистория. И затова е най-добре да се преустанови тази практика, защото дружеството е ново, автобусите са нови, както виждате", каза Лазар Вълчев, управител на "Градски транспорт - Перник".

Жалбите срещу момичето са от контрольори заради това, че им взела билетите, за да ги продава . Дори се похвалила, че продавала два курса. Въпреки опитите ни, не успяхме да се свържем с нея за коментар.

В профила му в социалните мрежи се вижда, че момичето е голям фен на градския транспорт. За да работи там обаче, трябва да изкара категория и да се яви на конкурс за шофьори.