До края на седмицата ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от жълтите павета между бул."Васил Левски" и преди кръстовището с ул. "15-ти ноември".

Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по строителството на Столичната община Ангел Джоргов, който направи проверка на довършителните работи, предаде БТА.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Пренареждането в активните ленти за движение вече е приключено. Довършителни дейности има при връзката с ул."15-ти ноември", каза зам.-кметът. На 90 % е положена пътната маркировка, съобщи той.

Снимка: БТА

По повод на снимките, появили се в социалните мрежи на павета със стара бяла маркировка по тях, Ангел Джоргов каза, че те вече са почистени. Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата.

Снимка: БТА

Ако се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител на ремонта, увери Джоргов. Гаранционният срок е 8 години. Зам.-кметът припомни, че паветата бяха подредени по нова технология, която може да бъде използвана при бъдещи ремонти на останалите участъци от жълтите павета. Тази зона беше в най-лошо състояние, имаше и много счупени павета, припомни Джоргов.

Снимка: БТА

Ремонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.

Снимка: БТА