В 40-тия ден на антиправителствени протести в столицата протестиращи начело с лидера на ПП "Боец" Георги Георгиев блокираха за кратко входа на Министерството на правосъдието към 8,30 часа. 

Те настояваха за среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Демонстрантите влязоха в спор с охраната на сградата, след като стана ясно, че министърът на правосъдието още не е дошъл на работа. Представителите на "Боец", които участват и в протестите срещу правителството и главния прокурор, започнаха да скандират "Оставка". 

Стигна се и до мятане на яйца по сградата на Министерството на правосъдието. Изготвили ли са и символична оставка на Кирилов, която искат да бъде подписана. 

Снимка: Булфото

След това протестиращите отново се отправиха към палатковия лагер на "Орлов мост".

Снимка: Булфото

Днес остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад "Независимост".  На Орлов мост и на двете други блокади нощта е преминала спокойно.

Кръстовището при румънското посолство, към което е пренасочена голяма част от трафика, засега е отворено и движението е нормално.

Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-радикални действия с нови блокади на кръстовища и институции. 

Снимка: Булфото