Транспортната мрежа на Германия е в почти пълен застой, тъй като два от най-големите профсъюзи в страната стачкуват. Служителите на летищата, пристанищата, железниците, автобусите и метрото излязоха малко след полунощ и спряха работа за 24 часа. Настояват за по-високи заплати, поради нарастващите разходи за живот в страната. В други сектори на обществените услуги имаше множество по-малки протести. "Мегастачката", както я нарекоха местните медии, засегна крайградските и регионалните влакове, управлявани от Deutsche Bahn, националния железопътен оператор на Германия. A в седем провинции продължават да не се извършват местни транспортни услуги. Хиляди полети бяха отменени, включително на две от най-големите летища в страната - Мюнхен и Франкфурт. Опасения за огромни задръствания по магистралите, хаос по гарите и автобусните спирки и действия на климатични радикали имаше в цяла Германия. 

Къде още хората бяха скептични и не използваха транспортните услуги: 

Вижте снимки тук >>> 

На централната гара в Берлин релсите останаха празни - както на много други гари в Германия. Нямаше дори опашки пред пътническите центрове на Deutsche Bahn. 

Без поръчки за таксиметрови шофьори. 

Летището в Палма - хаос, но без стачка. Тази сутрин бяха отменени седем полета за Кьолн, Дюселдорф, Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт, Хановер и Бремен.  

Задръстване на движението имаше и при Heidelberger Kreuz. И тъй като тази сутрин в района там нямаше автобуси и влакове, според полицията трафикът е бил много интензивен.

През последните седмици имаше многобройни стачки и в други сектори на обществените услуги, включително в сферата на детските грижи и образованието.