"Мегастачката" в Германия: Мрежата на обществения транспорт спря заради заплащането

Служителите на летищата, пристанищата, железниците, автобусите и метрото излязоха малко след полунощ и работа за 24 часа

Обратно в новината

Коментари - "Мегастачката" в Германия: Мрежата на обществения транспорт спря заради заплащането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Питам ви,ама сериозно. Наистина ли са останали предимно глупаци в БГ или просто сайтовете са пълни с руски тролове? Щото 90% от мненията са очевидно злобно заяждане, тип то гроздето в Германия кисело. Аз живея в Германия и мога да потвърдя - зле сме, бедни сме, унижават ни. Що не заминах навремето за Русия - страна прекрасная. Въй въй!

бря туй му се вика профсъюзи га нащи казионни мърл.чи ша направят така?

Приближават се до "зеления преход". Още малко остава. Сега като откажат и храната, вече планетата-майка ще бъде спасена. Пожелавам им догодина като едни истински уберменши, каквото те са да постигнат и това.

Каквото си надробят това ще сърбат! Санкции,а!

Още афганистанци, араби. И няма да има никакъв влак.

Очаквайте тълпи от български гастербайтери дето са висели на хранилката в Германия . Ама сега няма работа за тях или сметките не излизат вече . Единственото което могат по добре е че знаят 100 думи на немски . Нищо повече . Сега ще почнат да риват - как било в Германия , кво било там кви са цените там . Ама не са останали а са се върнали .

В Пени и Лидл цените в Германия са по ниски.

И кво от това ??? Ама наема ти е 4 пъти по висок . Тока ти гони 2 лева киловата . А пени и лидл са си магазини с ниско качествена продукция . А и не са кой знае колко по ниски , ако сравняваме линдт с линдт . Или бира корона с корона . Ама ги няма в пени . Има некви техни смески . Не че нещо ама не може да сравняваш ауди а5 с фиеста .

Аз като неквалифициран в Германия взимам 2000 Евро нето. Наем 550 топъл, 80 месечна карта за рейса, 35 Интернет, 70 ток. Дотук 735. И около 400-500 за храна, че съм ящен... Дотук 1200. Остават ми 800 за някоя дрешка, за санитарни принадлежности, за джоб пара. Ми не се оплаквам. Я ми направи сметката в бегетото колко ще взема и колко са ми разходите? Това само по въпроса за парите, за другите неща даже няма да коментирам.

мдааааа . 550 евро наем ама е за стая . Надали ползваш цял апартамент . И не виждам ток и отопление . Ако е включено в цената - значи е общежитие или споделен апартамент .

Не, апартамент си е, спалня, хол и кухня, с таван и маза. О, и паркомясто си има, да няма спорове за паркомясто ;) Ток съм писал, вода и парно са включени в наема. Град Леверкузен, в предградие, тих и спокоен квартал. Ако искаш в центъра на Берлин или Щутгарт примерно няма да е толкова евтино естествено ама кой е луд да живее в такава кочина като големия град.

Ще викат - много пари имах, уважаван бях, ама камакът си тежи на мястото, тук са ми корените!

Последно на работа ли са били или на хранилката???

Автобуси и метро работят в Хамбруг, но ми става сложно с прекачванията и съм хоумофис днес. Половината ми офис си е хоумофис по принцип. Другите са си на работа. Смъртта на немската икономика се отлага. И, да прави са да протестират. Трябва да имат по-високи заплати.

Колко по високи ??? Това не е мандра небесна . Не може едни заплати да се увеличават нон стоп .

Като се има предвид колко струва билетчето, спокойно могат да им ги увеличат. Ти да не мислиш, че машинистите взимат по 5000 евро?

Не ми пука за германците, важно е да помогнем на Украйна!

Я! Яяя! Вундарбааа!

Не може и двете, а? :))) Не ми пука за украинците, но трябва да спрем руснаците. :) Така, че украинците се явяват случайни получатели на даренията ми, които се ползват да смачкат фасона на руснаците. Аз съм ок с това. Украинците също предполагам не държат да ги обичам, така както ти обичаш путин, стига да им пращам пари. :))

Виждаш, че не може и двете:)) И защо не искаш украинците да те обичат? Едни такива силни, татуирани герои да те обичат ... Пък то сега е и модерно даже:))

Ти сериозно ли?!

Откъде ще вземат пари, като икономиката им издиша?

Руската се сви с 4%, но това не е нищо. Немската се увеличи с 0.4% и и това е издишане... Ок, щом казваш.

Това у Ню Йорк време ли го четеме.....

Разширила се тя.. и те за това тия стачкуват, щото е мед и масло.. Ами да се благодарят ,че тая тоя сезон в тази част на Европа зима нямаше! Също така , я сравни ако обичаш колко са заемите срещу брутен вътрешен продукт на Германия , Щатите и Русия? А и както и да го погледнеш, ЕС е буквално една като васална придатка на Германия от които Италия, Испания, Португалия и Гърция нещо осраха работата..

Санкциите работят ! ха ха

Каква стана тя? Нали санкции на Русия налагате, нали оръжия за Украйна ще изпращате, а се оказа, че имате огромни проблеми в страните си, след като спряха евтините суровини от Русия. Хайде сега се моляте на изродите зад океана, които запалиха тази война да ви подхвърлят нещо евтино, а след 6месеца като разберете, че крадливите чифути зад океана нищо на никого не подаряват ще станете по-сговорчиви, но само да не е прекалено късно..... Мислете бе тъпи европейци! То не е само да крещиш, че си велик, трябва и да можеш да смяташ.

И как трябва да мислят "тъпите" европейци, бе умнико? Русия превзема Украйна, Европа си мълчи, щото ѝ трябва газ. После Русия превзема Молдова, Европа пак мълчи и ръкопляска, заради суровините. После идва ред на Прибалтийските републики, но Европа пак си мълчи, щото пак ѝ трябват безценните руски суровини. Така може да мисли само тъпанар като теб. Но европейците не са толкова тъпи. И не ги мисли.

когато САЩ превземаха наред,за да крадат петрол...Или тогава е "демократично"?А и допреди година никой не беше чул,че някоя от изброените държави застрашава националната сигурност на Русия или неин съюзник...Искаше се единствено урките да спрат обстрела срещу Донбас...Е,сега ще си понесат последствията от прекаленото напомпване от САЩ....

СО2 неутрални са

Мимо Чети си малко статиите преди да ги пускаш бе То може да е ясно какво си искала да напишеш ама тва не значи че не трябва да се оправи тая бъркотия Служителите на летищата, пристанищата, железниците, автобусите и метрото излязоха малко след полунощ и работа за 24 часа Какво значи “и работа за 24 часа”??? То ясно че са излезли ОТ работа за 24 часа ама ….

Ас пиша как мога. Ти кът ни мъ харесваш ни мъ чити.

арбайт махт фрай!!

Йедем дас зайне!

Ми другите сектори си набавиха приходите за заплатите, Вие не успяхте ли? Както беше публикувано в една статия. На Вас, за БГ става въпрос, няма да Ви коригираме заплатите, защото го направихме в Германия. Вие, от транспортя, нямате ли си източно-европейски роби?