Тази сутрин около 7.10 ч. 34-годишната Наталия Г. карала дъщеря си Вероника на училище, предаде БГНЕС.

Момичето е седмокласничка в СОУ "Възраждане" в Русе. Малко след разклона за град Мартен на пътя Русе-Силистра, майката губи контрол върху лекия автомобил "Смарт". Колата поднася, завърта се, навлиза в насрещното платно и се удря странично в крайпътно дърво.

Вижте снимки от катастрофата>>>

Тъй като ударът е бил от дясната страна, където е седяла 13-годишната Вероника, тя е пострадала по-сериозно. Екип на "Спешна помощ" я е откарал в русенската болница в кома с черепно-мозъчна травма. Момичето е и със счупени ребра и още множество травми. Има опасност за живота му.

Майката е с рани по главата.

Катастрофата е станала по абсолютно същия начин и на същото място като вчера, когато лек автомобил "Фолксваген" се удари в съседно дърво и пострадаха четирима души от едно семейство. На мястото на днешния инцидент още стоят останки от вчерашната катастрофа.


Намалена видимост заради мъгла

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, но има намалена видимост поради мъгла, съобщават от пресцентъра на МВР. Пътните настилки са преобладаващо сухи, на места в Североизточна България мокри. Има намалена видимост до 25 м поради мъгла в района на Самоковско шосе, с. Яна, Богров и Братя Даскалови.

До 50 м е намалена видимостта в области Кюстендил, Перник и Сливен и в района на АМ "Хемус" (област София), Ст. Загора, Г. Делчев, АМ "Тракия" (област Бургас), Добрич, Сливо поле и Свиленград.

Намалена видимост до 100 м има в областите Пловдив и Силистра и в районите на Раднево, Гълъбово, Благоевград, Разлог, Петрич, Айтоски проход, Стражица, с. Ресе (област Велико Търново), Крумовград и Хасково.

До 200 м е намалена видимостта в област Ямбол и в района на Саранци, Владо Тричков, Лакатник, Мъдрец, Поморие, Карнобат, Разград и Харманли.