Втора катастрофа на фатално място, дете е в кома

13-годишно момиче е в кома, след като лекият автомобил, управляван от майка му, се е ударил в крайпътно дърво на пътя Русе-Силистра. Катастрофата е станала на същото място, където вчера четирима души бяха ранени при друг инцидент.

Обратно в новината

Коментари - Втора катастрофа на фатално място, дете е в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откога се разрешава пътуването с куфари по извънградските пътища? Кой идиот би вдигнал над 40 с куфар, особено в такова време?

Само по себе си дърветата са колкото полезни, толкова и опасни. В случаи като този има едно простичко решение и то е поставянето на мантинела. Защо съответните служби не се заемат да помислят за обезопасяване на участъка по подходящ начин, вместо да лъскат столовете на кабинетите си с дебелите си задници?? Пиша коментара си от Лондон но утре се прибирам, така че това за пътищата ме касае и искам да споделя моите впечатления за лондонските улици. Тук пътният знак е голяма рядкост. В бг следват знак след знак и доста често по няколко наведнъж, сякаш разглеждам някоя богата художествена галерия. Докато ги гледам, рискувам да се ботурясам или да изтърва завоя. В Лондон е решено само с пътната маркировка и това е напълно достатъчно а и по-евтино. Нека вземат съответните служби наготово нещо практичо и го реализират!

Не знам как е в Англия, но тук си се изпопребиваме от "негледане", а не от "гледане" на знаци. От личен опит знам, че тук много не зачитаме каквито и да е обозначения на пътя. Съгласен съм че има доста пропуски в пътната инфраструктура, но най-големите и фаталани пропуски са в манталитета ни.

Колега, точно за това не гледаме знаците ,защото знаци...... Има или няма нужда,не свалени след ремонт.... Жалко за детето, но и сега пътните служби вместо да опесъчават,ще поставят знак20км. ,и после актове за неспазване на знака и след катастрофа-"несъобразена скорост". :-(

Е, значи си забелязал, че и тук в Лондон доста често избушват по някоя ограда или осветителните колонки по средата на пътя! Ездачи има навсякъде. Само дето тук не се крадат мантинелите и железните огради. Още не ги "берат" за железо!!! Според мен най-доброто решение за българските пътища е засаждането на храсти по дължина на пътя. Хем е защита от снего-навяване, хем убива скоростта на автомобила когато излезе от пътя. Ама нали се сещаш, че за да стане това в България требва да се приберат едни пари в точно определен джоб!

Като ви чета коментарите виждам голяма доза лудост! За едни дърветата са им виновни и искат да се отсекат, а други на противоположното мнение! И повечето мнения са крайни, няма "балансираност". Всичко е криво-разбрано в България! Що се отнася до дърветата е редно да се отрежат САМО дърветата от външната страна на завоите, където са най-опасните места. На тези места може да се засадят храсти. Така ако автомобил се отклони от пътя ще "убие" скоростта в храстите. Друго решение е да се постави нисък бордюр на завоите. При удар в него може да се спука гума, изкриви джантата... но едва ли ще загинат хората! Друго просто решение е да се направи един земен насип - евтино и практично. Предпазната мантинела е вероятно най-доброто решение но е НЕТРАЙНО по познати причини /кражби/, а и твърде скъпо! Същото важи и за електрическите стълбове. На много места има стълбове на неподходящи места - около външната част на завоите!

Дайте да изсечем всички дървета покрай пътя, в парковете и горите защото някои пишман-шофьори се имат за големи майстори на волана и искат в мъгла и на мокър път да карат като във "Формула 1".

На всички подръжници на БСП тезата - "Асфалтът не се яде"- може пък да им просветне в комунистическите глави, че задачата да се оправят и подновят пътищата в България е жизнено важна. Но се съмнявам - за тях е по-важно да се вземат грамадни заеми и да се раздават "на глава", за да се опитат да откупят оставането си на власт, докато окончателно "опоскат" бедната ни държава.

Отдавна дадох идея да се изсекат всички крайпътни дървета и да се премахнат билбордовете непосредствено до пътното платно.Повечето нещастни случаи стават точно с тези дървета ако ги нямаше колата ще спре в нивата.

Infinity

Това е пълна идиотщина. Какво са криви дърветата за тъпанарите в колите? Дай да съборим и блоковете, че да не падат пияните говеда отвисоко.

Аз пък съм убеден, че всички 99,9999% от катастрофите стават не защото дървото е ударило колата, а защото тя се е ударила в него. Дали тогава да забраним шофирането, щото има и некадърни шофьори?

За два дена - две катастрофи на едно и също място... Може би е обледен участъка. Съответните органи провериха ли? Хора, карайте по-бавно, за да стигнете за където сте тръгнали.

и в двата случая са карали жени.... друг коментар е излишен....

В повечето катастрофи, завършили с фатален край и/или със сблъсък в дърво, шофьорите са мъже, така че твоят коментар не е само излишен, но и грешен

Учудваща здравина на Smart-a - погледнете усилванията във вратите. Това, ако беше от тези китайските боклуци Voleex, щеше да е доста - доста по -зле.

Тая майка е мислела само за фукарата а не за сигурността. За това и след такава лека катастрофа се е случило това. Смарт е всичко друго но не и кола.

' игнорира мъглата и хлъзгавата заскрежена настилка и умира. има ли зимни гуми за този модел возили ? Катастрофата е станала на същото място, където вчера четирима души бяха ранени при друг инцидент.

зимни гуми ?!? ми то няма да може да ги търкаля :-)))

Пич, недей така! На същото място ме изпревари такава машина като тая на снимката. Аз карах с около 95-100 км, а това ме изпревари и ме замина. Синът ми /на 22 години/ ме измайтапи, но като погледна километража се хвана за главата! Това беше през октомври, в слънчево време.

' Катастрофата е станала на същото място, където вчера четирима души бяха ранени при друг инцидент. не чете новини и умира

Смарта, не е кола за извънградско движение, разбирайте над 50км/ч. Никак не е смарт да си купиш смарт. И с 30 да се удариш може да изпаднеш кома.

За съжаление много хора ще кажат че е виновна жената зад волана, ДА донякъде са прави, НО! има едно голямо но, и то е че явно има някакъв дефект на този участък, бабуни, неравности или нещо друго, щом за 2 дни имам две идентични катастрофи. И преди да ме обвините, не се ли замисляте че тази майка познава този маршрут като дланта си, щом кара всяка сутрин детето си на училище? Не обвинявайте винаги с понятието което само тъпаците от КАТ използват, "несъобразена скорост"... това може да го напише само някой който или няма книжка или няма стаж зад волана, другата категория са както казах... тъпаците от КАТ. Няма човек или оше повече майка която да рискува живота на детето си, и в този смисъл скоростта е "съобразена" дали правилно или грешно е друг въпрос. Така че.... дай боже повече многолентови пътища и мантинели, за да се намалят драстично загубите на ценни хора в държавата.

Infinity

Виновен е шофьора. Не е дървото. Последните две седмици само карам в мъгла през цяла България. Пълно е с ненормалници каращи със 100 и нагоре щото "познавали пътя". Следващото, с което се запознават е моргата.

Само тъпаците, които са самокатастрофирали не признават, че те са единствените виновни за катастрофата. Нормално мислещите си признават грешката и се учат най-вече от тези на другите. Като не може да кара кола кифлата, що кара с висока скорост?

от всяко дърво свирка не става- краино време е да се разбере че от всеки не става шофер

Вчера друга жена уби 2ма с,на прав сух път ,изгубила контрол над колата,днес тая кифла.Факт е,че жените не мислят на пътя,паникьосват се лесно,бавно реагират.Всеки мъж,който предоставя на жена си автомобил е путьо.

Ето новина, която навярно ще бъде пропусната умишлено, защото ще им дойде в повече на МВР/Правителството. link

На такъв път правя страхотен дрифт с бавареца... много е яко а балъчетата в насрещното пълнят гащите от шубе ! ГАЗ ДО ДУПКА БРАТ...

И ти ще си намериш дървото...

искам да ме нацелиш челно копеле, тогава да те видя :)

Аз виждах такъв! Тир-а беше в канавката. Двигателя му беше на земята. А каква ебила леката машина-един Господ знае. Линейката пристигна "на буркан" ,а си отиде без да бърза... :-(

Може и мен. Аз пък карам валяк. Ще ти се израдвам на дрифта максимално

О-о, и сигурно си мислеш "Аз съм велик, аз мога, на мен такова нещо неможе да ми се случи!! Как бее!?!?" Та като смениш Бавареца с инвалидна количка ще имаш достатъчно време за размисъл и ще се "возиш" докато си жив! Само да не повличаш и други със себе си!

От 21-ви декември до момента пътя между Русе и Силистра е в това състояние - мъгла, "филм" от влага и прах върху асфалта, а на места и направо заледен в сутрешните и вечерните часове. Имах "удоволствието" да шофирам и в двете посоки и Ви казвам, че няма автомобил, който да се държи стабилно и да има добро сцепление на гумите с такава настилка. Отделно от това за да е "пълно удоволствието" винаги се намира някой "майстор на волана", който да изправя косите на всички участници в движението. Затова единствено разума и пълната концентрация са пазителите ни на пътя /не само на този/

Защо никой не се замисли за тези дървета около пътя, никъде в европа не съм виждал такова нещо по главен път дървета на два метра от банкета. Защо никой не отсече тези дървета където стават най-много катастрофи или сме големи еколози. Човешки живот за живота на едно дърво. Има дървета от години превърнали се в надгробни плочи и никой не се сеща да ги премахне. Явно там не му е мястото. Едно е да излетиш в нивата друго е да се удариш в дърво. Много грозни коментари прочетох, чак ме е срам от вас. Никой дори и най-добрия шофьор не е застрахован от инцидент, днес е лошото време, но утре може и гума да спукаш и ето колата пак към канавката и ето отново среща дърво. Помислете малко преди да обвинявате майката, тя може и да не се качи на кола повече.

А защо трябва да летят в тази гъста мъгла,сега пък дърветата са виновни.Просто карайте със съобразена скорост спрямо метер.условия.Простое.

изобщо не е просто.. Кой казва каква е съобразената с пътните условия скорост? ходи питай някой катаджия дето само това пише по актовете.. и той няма да може да ти отговори. Хващам се на бас, че и авто-инструкторите едва ли може да дадат адекватен отговор (поне повечето).

Ти хубаво ли прочете?Колата поднесла МИНАЛА В НАСРЕЩНОТО и се ударила в дърво от другата страна на пътя. Не ти ли мина през ума че в насрещното също можеше да е някой съвсем невинен? Май не само дърветата пречат,трябва всички пътища да ги направим еднопосочни ....или просто трябва да бъдем по-внимателни и да мислим преди да натискаме газта. Дано се оправи детето!

Не пипай дърветата, ако е необходимо се слагат мантинели и друго като не ти достига акъл и те не помагат !

'Баси логиката имаш. Аз тичащи и пресичащи пътя дървета не съм виждал. Обикновено някой малоумен шофер ги цЕли да се блъска в тях. А пък ако е със самоходен фотьойл "Смъ/а/рт", спукана му е работата. Днес наблюдавах една Уфса, /нищо против жените-шофьори, но.../, та въпросната след като си качи детето и го вързА на столчето, се качи най-спокойно и потегли с ...!!! отворена задна врата !!!, 50 метра я гонихме с един човек, докато спре и затвори. На всичкото отгоре само дето не ни напсува нейната кожа:(. Те така!!

Добра е идеята, ама в България нема да е разберат правилно, ще отсекат всичките дървета щото някой а прибере матеряла без пари. В действителност е редно да се отсекът САМО дърветата от към външната част на завоите, тези са на най-опасните места. Освен това може да се засадят храсти по дължина на пътя. Така ако някой "излети" от пътя ще "убие" скоростта в храстите. Има, намират се елементарни решения, но те не стигат до реално изпълнение поради нечии интереси!

После ти същия ще ревеш защо имало преспи по 3 метра на пътя! Тези дървета са садени с цел да образуват защитен пояс около пътя, особено в този край, известен със силните зимни ветрове. За това че повечето шофьори нямат мозък, дърветата не са виновни.

Покрай тези мъглици, асфалтът хваща един фин слой от нещо като кал - прах примесен с влага. Този слой е като лед. Нито можеш да тръгнеш, нито можеш да спреш, нито да вземеш завой с 20 км/ч. За това недейте да скачате с/у шофьорката, на всеки може да се случи. Жалко за момиченцето. Дано да се възстанови по-бързо.

Мъзга се казва :-))

От средата на декември е така времето в Русе. Редовно виждам из града разни малоумни шофьори, които си мислят че са велики състезатели и са постоянно на косъм от катастрофи. Така че не оправдавай простата патица, която не се съобразява с пътната обстановка!!!

сигурна ли си? КАТ са по региони... ако в един град са занижили нивото на изпитите или имат навик да продават... к'во като си жена от Русе, а?

Късото междуосие на Смарт-а,неразумната майка,хлъзгавия път,дано детето да се оправи!

Возиш детето си по хлъзгав път и в мъгливо време и пак отсъства инстинкта за самосъхранение. Затова казват,че на българина не е нужна война, с автомобилите си дават повече жертви

това е резултат от ниска квалификация на водача , лек автомобил който има ниска статична и динамична безопасност и МТО условията..., явно последните нищо не говорят на водачката как да избира скоростта си на и без това не много устойчивият лек автомобил СМАРТ! Не изключвам и пътните служби и самия участък да не е достатъчно обезопасен щом катастрофите там се повтарят, най вероятно - не взети мерки от съответните служби и стопанина на пътя!

Спец си колкото задн...а ми - СМАРТА има страхотни постижения на краш тестовете - по добри от повечето НЕМСКИ кофи на които Ганьо е свикнал да се вози !!! А знаеш ли кой произвежда СМАРТ ??? МЕРЦЕДЕС !!!

Всеки автомобил има предназначение, Смарта е малък градски автомобил нестабилен при високи скорости, поради 1001 причини. Краш теста е съвсем различна история, всъщност резултатите са налице !!!

Що не идеш да пощракаш с пръсти на някой кючек, ами пишеш глупости тук? Какви тестове, какви крашове, какви резултати и сигурност да има тази п.ча въшка

Не се сърди, човече :) - никой не ти е крив, че предпочиташ сляпо да вярваш на тестовете за чупене на коли, вместо да ползваш здравия разум и фактите пред себе си. Хората се дразнят доста от това.

това, че има добри показатели на краш-теста НЕ ЗНАЧИ че се държи стабилно на пътя! Кола за градско каране предимно!

Това е малоумие, да тръгнеш със Смарт на дълъг път през зимата, в мъгла с детето си ...... дано детето да се оправи !!!!

Чак пък да е дълъг път.....? Явно не знаеш къде се намира мястото!

Нищо, тя майката знае !?

Трябва да има нещо на пътя - дупка или пропадане... Този участък е прав и няма ограничения или предупредителни знаци, не може туко-така да се губи контрол. Сигурно ще трябва още 2-3 да се претрепят и ще го обезопасят.

Така става със купените книжки,и двете катастрофи на това място са от водачи Жени,друго няма какво да коментираме,жената е само за кухнята.

..С удоволствие бих те видяла какъв водач си на пътя!

васко

Още няколко месеца ми остават за златен талон,така че сама си направи сметка добър или лош шофьор съм. Ти случайно да не си от тези жени със купените книжки,за да можете да си карате децата на детска градина и училище.

Mдаа, за кухнята и за леглото , автомобил не.

г-н папагал, откъде разбра, че шофьорката е била със купена книжка? Не, ти си ментора, оня дето знае всичко и има златен талон, като че ли няма други с такъв. Да, повечето (но не всички) жени шофират като цяло по-зле от нас. И какво от това? За сметка на това пък в други неща ги бива, а нас не, нормално е. Но работа на всички ни е да разберем защо на това място стават катастрофи и да се погрижим за сигурността на пътя, колкото и банално да звучи. Това е работа на всеки един от нас. Законите на природата не се интересуват кой виновен, кой - не, на кой му е писнало да му се повтаря да кара безопасно и на кой - не. Или спазваш правилата на здравия разум и караш в рамките на възможностите си с разумен риск (правилата за движение по пътищата не са прищявка), или ... плащаш скъпо. А за това място е очевадно, че трябва всички, имащи отношение да се намесят (преди пак да стане беля) - попове - да осветят (смейте се колкото си искате - на който му се е случвало не вярвам да му е смешно), служителите по поддръжката на пътя - да обезопасят мястото (ще режат дървета ли, мантинела ли ще слагат или друго), в картите и навигациите да го отбележат като рисково място и т.н. И най-важното: дано с Божия помощ скоро да излезе от кома това дете и да се оправи.

Ти пък освен за шофьор, сигурно и за кухнята не ставаш. В повечето катастрофи, завършили с фатален край и/или със сблъсък в дърво, шофьорите са мъже.

Дано момичето се оправи!!! Друго няма какво да коментираме...

Дано детето да се оправи.Щом има 2 катастрофи за 2 дни на едно и също място, явно завоя не е обезопасен.Явно никой не си свърши работата, а и смарт....не е кола а мотоциклет с покрив

"Държавата", пътят, глобалното затопляне, илюминатите, масоните и студеното време в САЩ са преди всичко виновни и чак на последно място безумното ни шофиране ;-) Детето да оздравее, ясно е че за нас няма шанс...

Може би поледица... Защо не са обработили пътя??? Колкото и да не си шофьор на прав път да изгубиш контрол на едно и също място за 2 дни...

Мъглата прави пътищата много "лигави". Ама кой да се замисли и да кара по-бавно

БСП то са виновни.

Абсолютно! Един път, червената ти кратуна да мисли правилно!

Дано се оправи детето. Не знам с колко трябва да караш, за да загубиш контрол над автомобила - карайте по-бавно, бе хора, с бързо каране може и да не стигнете.

принципно съм съгласен с теб, но тази мъгла + ниските температури правят платното на места адски хлъзгаво. Въпросът е дали такива места не трябва да се обезопасяват по някакъв начин - знаци за намаление на скоростта, обработване с пясък и сол, мантинела. Ясно е, че докато има коли ще има и катастрофи, и тежко пострадали хора. Но това което може да се направи е да са поучим от грешките си. Колко хора трябва да пострадат, за да се сети пътната агенция, че на това място има нужда от някакво помощно средство.

Тази кола е доста лека и податлива може би на кофти път. Дано всичко се размине, ама трябва да се внимава в пъти повече с тези мъгли и "почти" мокър асфалт.

Така е, човек просто винаги трябва да има едно наум. Никой не е застрахован от такива неща. Вчера топло 7 градуса, но мокричка настилката. Влизам в магистралата и усещам как задницата леко се хлъзна и това с 60. А аз карам тон и половина комби, хубави зимни гуми на втори сезон са. Там обикновено влизам с 80 без никакви притеснения. Някакво шесто чувство съм имал явно да отпусна газта, а и това, че съм със задно предаване винаги ме държи нащрек и ме пази да не правя идиотщини. Но вятърът съчетан с ниските температури и влагата могат да направят съвсем обикновени отсечки в смъртоносни капани! Като излизах от магистралата гледам едно БМВ качено на мантинелата.

Тези от Русе трябва на проверовъчни изпити да ги пратят...

Дано да се оправи детенцето! Горката майка...

Кой им каза че това е лек автомобил ...... !?

Как кой- МАРУСЯ- вж. по-горе :-)

Дано се оправи детенцето.

ДАНО,ДАНО ДАНО СЕ ОПРАВИ МИЛОТО ДЕТЕНЦЕ.ДАНО РОДИТЕЛИТЕ МУ ИМАТ КЪСМЕТ