Министерството на спорта оказва пълно съдействие на разследващите органи след акцията и задържането на служител за подкуп по-рано днес. Това заяви за БНТ министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Мъжът беше арестуван с малко повече от 60 000 лева в белязани банкноти.

"Това, което аз имам като информация е същото, което има и в медиите. Днес е имало акция на КПКОНПИ и прокуратурата и е задържан служител на Министерството на младежта и спорта за огромна сума за подкуп. Ръководството на ММС е оказало пълно съдействие на разследващите органи", каза Илиев.

Служителят е главен експерт в Министерството на младежта и спорта, поясни министърът. "Като всеки друг експерт в министерството, обработва проекти, работи в услуга на федерациите и аз изключително се радвам и искам да използвам повода да поздравя службите, че са заловили лицето, тъй като в Министерството на младежта и спорта няма място за рекети", категоричен е Илиев.

Арестуваният е служител в една от дирекциите на министерството, която отговаря за приемането на проектите на спортните федарации. По информация на БНТ става въпрос за Българската федерация по вдигане на тежести. "Не може да потвърдим, но и не можем да отречем", коментираха от прокуратурата за това дали името на задържания е Иван Иванов.