Десетки колеги на Георги Коритаров, политици и дипломати дойдоха в църквата "Преображение Господне" в столичния кв. "Лозенец", за да се простят с него и да го изпратят в последния му земен път.

Вижте снимки

61-годишният журналист почина на 6 април в столичната болница "Токуда" от сърдечна недостатъчност. Предният ден той е водил предаване, по време на което се е почувствал зле. Коритаров е бил приет спешно в лечебното заведение и е дал положителен тест за COVID-19. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова и Лютви Местан бяха сред политиците, дошли да се простят с Георги Коритаров. На поклонението в храма "Преображение Господне" в столичния кв. "Лозенец" имаше известни лица от журналистиката, колеги на Коритаров от телевизия "Европа", където до последно водеше предаването "Свободна зона", от големите национални телевизии и радиоводещи.

Лора Крумова, която водеше с Коритаров сутрешен блок

Снимка: Bulphoto

Съболезнования на близките му поднесоха също няколко дипломати и общественици като Евгени Михайлов, Ивайло (Нойзи) Цветков, Емил Джасим, бившият шеф на парламента Димитър Главчев и Валери Жаблянов от БСП и др.

Вицепрезидентът Илияна Йотова

Снимка: Bulphoto

След опелото Георги Коритаров бе изпратен към вечния си дом с аплодисменти.

Журналистът бе изпратен с аплодисменти

Снимка: Bulphoto