Със застудяването на времето, по-малкото часове активно слънцегреене и настъпването на есента и зимата, настинките и вирусните инфекции занимават съзнанието ни много по-често. Всеки се опитва да направи максимума за себе си и семейството си в грипния сезон. Ето защо е добре да сме информирани и подготвени относно продукти, които биха могли да бъдат благоприятни при първи симптоми на настинка или грип. Това отбеляза в студиото на онлайн предаването #Mатине д-р Димитър Славов. 

Напоследък все по-често чуваме името на хранителната добавка ДЕВИРАЛ. Ценната съставка, която се съдържа в него е Андрографолид. Той е известен със своите дълбоко проучени противовъзпалителни ефекти. Освен това има множество съвременни клинични проучвания, които затвърждават противовирусните характеристики на това вещество.

"Девирал е популярен в момента, защото е уникална комбинация от 5 активни съставки. А именно екстракти от андрографис, африкански здравец и сладък корен, подсилени от витамин C и цинк. Тези 5 елемента имат синергично действие", обясни доктор Славов. 

Андрографисът е високо ефективен. Той действа в три направления - първото е блокирането на репликацията на вируса вътре в клетката. 

"Тоест, когато вирусът навлезе в нашите клетки, андрографолида потиска размножаването на вируса вътре в клетката. Второ  - той има имуностимулиращо действие за специфичния и неспецифичния имунитет. Третото и основно действие на андрографиса - противовъзпалителното действие", отбелязва лекарят.

Той е категоричен, че съставките в продукта ДЕВИРАЛ са комбинирани така, че реагират още при първите симптоми на настинка или грип. Бързата реакция с подходяща хранителна добавка е особено важна за грипния сезон и много по-ефективна от ползването на произволно закупени продукти.

"Петте съставки заедно се опълчват срещу вируса. Ефектът е засилен заради екстракта от африкански здравец и сладък корен. Съставките намаляват размножаването на вируса вътре в клетката и активират нашия имунен отговор", каза още д-р Славов. 

Хората са доста информирани за приема на витамини. Много от тях водят здравословен начин на живот, преминали са на режимно хранене, не консумират храни с консерванти или са редуцирали алкохола и фабричните сокове, но колкото и да се стараем, не успяваме да доставим на организма най-важните съставки в широкия спектър на заболяванията. По думите на д-р Славов, с висок процент са хората, които имат занижени нива на важни витамини и минерали.  

"Ако трябва само чрез храната да постигаме тези нива, които са оптимални за всички витамини и минерали, не мога да си представя какво количество храна трябва да изяждаме на ден. Хранителните добавки са една оптимизирана форма с конкретните добавки, които ни трябват за съответното заболяване. Събрани са три уникални екстракта, един витамин и един минерал, но те са ключови за имунната ни система. Другите добавки имат други витамини и материали за различния вид заболявания", обобщи д-р Славов.  

Важно е да знаем, че ДЕВИРАЛ може и трябва да се употребява още при първите ни подозрения, че сме настинали - ако имаме температура, болки в мускулите, хрема... 

"Трябва да мислим за ДЕВИРАЛ и да започнем да пием добавките първите дни от оплакванията ни. Ако говорим конкретно за ДЕВИРАЛ - той се пие два пъти по две капсули за възрастни, но е подходящ и за деца над 5 години в по-малка доза. Имунната система на децата не е зряла и някои изкарват доста тежко заболяванията. Защита с хранителна добавка би била полезна", смята лекарят.  

Самият той е приемал ДЕВИРАЛ в малко по-висока доза от предписаната. Налице е първоначалното насищане в по-високи концентрации на нужните добавки и после поддържаща доза. Постигат се доста добри нива на цинк и витамин C. 

Едно е да попречим на 100 вируса да навлязат в клетката, друго е да спрем 1000! И часовете имат значение, обобщава доктор Славов.

"Колкото повече се забавим с ДЕВИРАЛ, толкова по-трудна е мисията ни. Хубаво е да го имаме в джоба си и в аптечката си, поне според мен". Още съвети от доктор Славов може да научите в новия епизод на #Матине!   

*В предаването има продуктово позициониране!