Най-тежки са присъдите на Сергей Исаев и Тома Жеков, които получават по 3 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор, съобщи БГНЕС. Също 3 месеца лишаване от свобода, но условно, с 3-годишен изпитатетелен срок, получава и Иван Пъшев.
Съучастникът им Методи Петков е осъден на пробация за срок от 7 месеца. Той получава и ограничение в свободното придвижване чрез налагане на забрана за посещение на "Бижу" за срок от 1 година.
Шест месеца пробация налага съдът и на Пенко Михайлов при кумулативното налагане на няколко пробационни мерки. Той също получава ограничение в свободното придвижване чрез налагане на забрана за посещение в дискотеката за 1 г. Същото е и наказанието на Кирил Пъшев.
Масовият побой стана, след като около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане в "Бижу" и били отведени в районното управление. Проверката била към 2 часа след полунощ заради анонимен сигнал за поставено взривно устройство в дискотеката. Повечето от клиентите изпълнили нареждането на служителите на МВР да напуснат, за да бъде извършена проверка, както е по закон, но вътре останала въпросната група. На повторното напомняне да напуснат, те не само отново не се подчинили, но започнали да дърпят и бутат униформените служители, да ги обиждат и заплашват, твърдят от полицията. С пристигналото подкрепление и използване на "помощни средства", трийсетината били изведени. При масовия бой полицай получи счупване на пръста, а един от посетителите бе настанен в болницата със средна телесна повреда, уточниха от МВР.
Според младежите от групата, повечето от които са роми, обаче те са били бити от униформените.