Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в града.
Установено е, че престъпната група е организирана и пряко ръководена от 25-годишния Нeделчо Ангелов от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Димитър Желязков-Очите.
Новата престъпна група се сформира непосредствено след неутрализирането на организираната престъпна група на Очите, съобщават от полицията. Паралелно с контрола върху разпространението на наркотици членовете й извършват и други престъпления - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.
В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от Областната дирекции на МВР – Бургас наблюдават членовете на групата и документират престъпната им дейност. Срещу тях са събрани данни и доказателства за организиране, ръководство и участие в престъпната група за разпространение на наркотици; документирани са механизма на престъпната дейност, както отделни престъпни деяния, свързани с наказателни акции по поддържане на монопола върху наркопазара.
Освен лидера за 24 часа са задържани и шестима от участниците в групата: 25-годишният И.П. от Бургас - оперативен ръководител на групата, осигуряващ зареждането с хероин; 37-годишният И.К. от Бургас - ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 г.; 35-годишният Г.Я. – зареждащ наркодилърите, вече осъждан по делото срещу групата на Димитър Желязков и изтърпял наложеното му наказание; 21-годишният Х.Б. – също осъждан; 25-годишният В.М. от Бургас, осъждан за престъпление от общ характер, който е отговарял за разпределяне дрогата на дози и 26-годишният Д.Х. от Бургас, който заедно с Г.Я. и Х.Б. осъществявал зареждането на крайните дилъри.