Двама служители на ДАИ вече бяха уволнени, след като при журналистическо разследване със скрита камера беше показано как всеки може да си купи шофьорска книжка, без дори да се изкарал кормуване, не само за кола, а дори и за автобус.
Вследствие на констатираните нарушения е издаден акт и наказателно постановление срещу фирмата–нарушител, която е провела шофьорския курс. В момента се изчаква процедурата на съдебно обжалване.
"Надявам се, че съдът ще потвърди това наказателно постановление, след което ще приложа най-строгата мярка – отнемане на разрешителното за обучение на водачи. Ще бъда безкомпромисен към всички подобни случаи”, заяви министърът на транспорта Александър Цветков.
Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация” е разпоредила проверки на всички учебни центрове за обучение на кандидат-водачи в Област Монтана. Резултатите от проверките ще бъдат своевременно представени на обществеността, се казва още в съобщението.
Междувременно от министерството обявиха кои ще са новите заместник-министри. Това са Ивайло Московски, който ще се заеме с европейските програми и проекти и евро-атлантическо сътрудничество, и Камен Кичев, който  ще отговаря за координацията и развитието на транспорта.
Московски е завършил публични финанси в УНСС и е магистър по финансов мениджмънт. Владее немски, английски и руски език. До момента е заемал ръководни длъжности в редица компании с чуждестранно участие. Изготвял е доклади за оценката на пазарния потенциал и анализи за икономическото състояние на пазара в България, както и икономически маркетингови стратегии. Член е на управителния съвет и заместник-председател на Асоциацията на производителите от леката промишленост, както и председател на комисията по конкурентноспособност към същата асоциация.
Кичев е с богат опит в областта на въздушния транспорт. От 2004 г. досега е регионален директор на Австрийските аеролинии за България, Македония, Косово и Черна гора. Заема и ръководни постове в обществени и професионални организации, като Българската организация за конгресен туризъм, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и други. Завършил е Техническия университет в София. Владее английски и македонски.