Лихвари, данъчни и полиция го издирват за дългове за стотици хиляди левове. Заради множеството неразплатени сметки към частни лица и държавата Национална агенция за приходите (НАП) и полицията наложиха запор върху задграничния му паспорт и личната му карта и му забраниха да напуска страната.
Мярката е заради неплатени данъци над 50 000 лева.
Преди няколко дни Областната дирекция на МВР в Благоевград издаде заповед, съгласно която Боянин не може да пътува в чужбина, докато не погаси задълженията си към държавната хазна. Точната сума на дълга от полицията не бе съобщена.
В Хаджидимово Боянин има шивашки цех, но от месеци не е плащал заплатата на около 20-те си работници. Производствената му база, която се намира в стопанския двор на Хаджидимово, е запечатана и никой в съседство не знае къде е собственикъта. Има данни, че и къщата му в Хаджидимово вече е обявена за продан чрез съдия- изпълнител.
Според информация на вестника жалби в РПУ-Гоце Делчев срещу Боянин няма. Всички частни лица, които са му давали заеми, не са се оплакали официално. Изчезналият заместник-кмет имал и огромни задължения и към банки.