Разходите за полета ще бъдат за сметка на Министерството на здравеопазването. При благоприятни метеорологични условия се очаква машината да кацне на летището в София между 17.00 ч. и 18.00 ч. днес.     Министърът на здравеопазването Божидар Нанев ще посрещне българския моряк на Терминал 1, служебен вход 3, и лично ще се запознае със състоянието му.
В петък министър-председателят Бойко Борисов изслуша доклад от здравния министър за случая с болния моряк, приет по спешност за лечение в болница в иранския град Бандар Аббас. Той разпореди незабавно да бъде осигурен самолет, който да прибере Тодоров у дома, се посочва в съобщението.
Почти два месеца неговата съпруга търсеше помощ от институциите у нас, предаде БГНЕС.
"Показателите му са стабилни, близки са до нормата. Но има проблеми с храненето на пациента. Тази храна която е необходима, защото той трябва да бъде хранен чрез стомашна сонда, а я няма в лечебното заведение и в страната", обясни д-р Веселин Балкански, директор на Регионален център по здравеопазване.
"Започнах от Външно министерство, при старото правителство. При което получих отказ, че не могат да ми съдействат по никакъв начин. Единствено могат да следят развитието на случая", разказва съпругата Елена Тодорова. От новините разбрах, че г-н Борисов се е ангажирал с наредбата за превеждането му в България", сподели тя.
Панко и Елена са заедно от 26 години. Имат син и дъщеря. "Наистина много тежко им беше особено на сина ми. Той учи във Военноморско училище. Дъщеря ми също много тежко го прие, но синът ми все още го изживява много тежко и трудно", допълни Елена. 
"Първо ще го целуна него, че оцеля до момента. Просто волята му е много силна", каза съпругата му.