Има задържан за откритите седем трупа на възрастни хора, които бяха намерени в покрайнините на София, близо до Банкя. Това съобщиха от МВР.

Една от версиите е, че става дума за незаконно погребани възрастни хора. Разследващите продължават изясняването на случая и идентифицирането на самоличността на починалите.

По случая има задържан 51-годишен мъж вчера. Той обяснил, че от няколко години се занимава с незаконната дейност. С решение на прокуратурата остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за измама. 

По първоначални данни не става дума за убити, а за незаконно погребани хора, живели в различни хосписи в столицата. Предполага се, че мъжът е предлагал уреждането на кремация, но това не се е случило.

Разследващи допускат възможността заровените тела на починалите да са повече от откритите седем. За да бъде установена самоличността им, ще бъдат назначени ДНК експертизи.

По информация на Нова тв задържаният е погребален агент. Работи се по версията измама - той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла. Задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.