Пловдивската полиция показаха кадри на част от задържаното количество наркотици, ловна пушка и боеприпаси след съвместната акция с органите на реда от Габрово, за която бе съобщено по-рано днес.

Една част хероина и кокаина, които са общо 5,5 кг, са открити заровени в двора на имот в габровското село Гергини, където е живеел задържаният 63-годишния българин. Друга част от наркотиците са намерени в неговия автомобил.

Вижте снимки >>

Криминалистите са действали изключително бързо и ефективно, съобщиха по-рано от прокуратурата в Пловдив. Схемата е била разплетена, след като в началото на седмицата в пловдивския квартал Столипиново са арестувани две фризьорки, опитали да купят наркотици от турски гражданин.

Разследването на сделката отвело криминалистите в габровското село Гергина, където вчера е задържан 63-годишния мъж с близо 6 килограма наркотици. Той е лежал допреди месеци в турски затвор заради трафик на 11 кг хероин. У нас той е арестуван минути, след като е закопал наркотиците в двора на къщата си.

Мъжът е в ареста за 72 часа. За деянието му законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 5 до 20 000 лева.