Това съобщи на извънредна пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен Никола Геджев, предаде БНР. След битов скандал в новозагорския ромски квартал „Шести” тази нощ в сливенската областна болница са приети десет души с прободни и огнестрелни рани. Двама от пострадалите са с опасност за живота.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен Никола Геджев съобщи, че малко след полунощ в Нова Загора са били изпратени подразделения на специализираните полицейски сили за противодействие на евентуално напрежение във връзка със скандала. „На този етап няма напрежение, но е възможно да възникне при евентуално влошаване на състоянието на някой от пострадалите. Затова сме създали организация и имаме готовност да не го допуснем”, каза Никола Геджев

Битовият скандал в Нова Загора възникна вчера, когато група от шест лица, част от които криминално проявени, използвайки вили, коси и ножове нападат намиращия пред дома си 45-годишен мъж, като му нанасят контузни и прорезни рани в областта на главата.

Нападнатият е използвал законно притежаван от синът му пистолет "Макаров" и е произвел изстрели по посока на нападателите. Ранените са получили огнестрелни рани, като единият от тях – 35-годишен мъж е със съчетана черепно мозъчна травма и с опасност за живота.

На всички е оказана медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство. Извършват се процесуално – следствени действия под ръководството на прокурор от ОП – Сливен. Осигурено е полицейско присъствие за гарантиране на реда и спокойствието в града.