Късно снощи Софийският градски съд пусна от ареста Васил Даскалов-Ченето с мярка за неотклонение "подписка", предаде БТА. Петър Николов-Бонифорти, който признал за дейността на групата, също е освободен. Той казал на полицията къде край язовир "Искър" е заровена част от откраднатите ценни метали от митническия склад.

Съдействие за разкриване на групата полицаите получиха от митничар, който призна, че е издал кода за СОТ-системата на склада Така от цялата група, задържана преди дни с постоянна мярка, в ареста остават Георги Николов-Генерала, Алекс Митков-Сашо Пандиза, Славчо Колев-Цайса и Явор Гергов.

Миналия месец от склада бяха откраднати голямо количество ценни метали, вчера от МВР уточниха, че те са били точно 1.8 кг платина, повече от 20 кг златни накити и 369 кг сребро. За обира бяха задържани шестима души, сред които и бивш митничар.

Освен митническия служител и Бонифорти като основни свидетели, прокуратурата разполага и със записана със СРС среща. На нея са били служителят от склада и Генерала. Прокуратурата няма да протестира решението на Градския съд от снощи. Адвокатите на оставените в ареста имат на разположение три дни, за да подадат жалби пред Софийския апелативен съд.