От областната дирекция на МВР в Ловеч търсят съдействие от гражданите относно случая с простреляната 42-годишна жена по време на новогодишно хоро в Ловеч.

Инцидентът стана минути след настъпването на новата година, пред блок 327 в ж.к. "Младост", където група празнуващи се хванали на хоро. Изведнъж жената се е свлякла на земята, а по-късно в болницата е установено, че е простреляна. В момента се лекува в плевенско лечебно заведение, няма опасност за живота й.

От Окръжната прокуратура в Ловеч заявиха за БТА, че все още не е разкрит стрелецът. По информация на медии са иззети всички законни оръжия на живеещите в района. Разследващите обаче са затруднени от това, че куршумът остава в тялото на жената. Вътрешният министър призова стрелеца да си признае, защото всяка грешка "има и прошка, и наказание". Досега обаче стрелецът не се е предал.

Затова от ОД на МВР в Ловеч молят всички граждани, които разполагат с информация за произшествието, да се свържат със служители на полицията в Ловеч на тел. 068/668 323 и 068/668 226.