Съседи на 42-годишната жена от Ловеч, която бе простреляна на новогодишното хоро, са заснели случайно с мобилен телефон момента на стрелбата, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът станал навръх Нова година, когато Теодора Тодорова от ловешкия кв. "Младост" и нейните съседи излизат пред блока, за да се хванат на хоро. 

Изведнъж жената се свлича на земята, а съседите й не разбират какво става. Те смятат, че й е прилошало. В последствие в Спешна помощ медиците виждат продупченото й яке, както и следите от кръв.

"Гледахме ги как се веселят и виждам как политна и се свлече. То стана за секунди. В първият момент си помислих да не е инсулт. След това видяхме, че тече кръв отляво", разказа Неврие Сабриева - съседка на пострадалата.

"Аз бях вътре в гаража и беше сложено за почерпка. Изведнъж ми казаха: жена Ви падна. И се затичах и видях, че паднала. То в клипчето се чува, че някой отзад гърми. Може да е гръмнал някой на посоки", смята Мирослав Тодоров - съпруг на простреляната.

Теодора Тодорова е транспортирана в Плевен и оперирана по спешност. Предполага се, че изстрелът е произведен случайно в разгара на празненството. Стрелецът обаче все още не е открит. От полицията и прокуратурата отказаха коментар.