С какво ще запомним този ден? 

Споделяме с Република Северна Македония Денят за национален траур след 46-имата загинали на "Струма" и деветимата в село Рояк. Както знаем, автобус с македонска регистрация катастрофира, запали се и изгоря напълно на магистрала "Струма" около 2 часа миналата нощ. В него са пътували 52-ма души, от които двамата шофьори със северномакедонско гражданство и 50 пътници с албанско. А часове по-рано при пожара в дом за възрастни в село Рояк живота си загубиха деветима души. 

Инциденти и в чужбина. Най-малко двама души загинаха след експлозия в сръбски ракетен завод, близо до столицата Белград. Избухнало е ракетно гориво в цеховете на фабриката, в които се правят противоградни ракети. А в Румъния трима души пострадаха при експлозия, последвана от пожар, в компания "Аеростар", специализирана в производство и ремонт на авиационно оборудване.

"Продължаваме промяната" инициира серия от преговори с експерти по темите "Икономика", "Енергетика", "Правосъдие" и "Транспорт", излъчвани на живо. Според Страхил Делийски преговорите за формиране на коалиции пред публика не са ефективни - още от коментара на политолога ще чуете в подкаста. 

Диего Марадона не намира покой дори и в смъртта. Дни преди първата годишнина от кончината му, името му отново бе забъркано в скандал, предаде Корнер. 37-годишна жена от Куба твърди, че е имала афера с нег преди две десетилетия, когато още е била тийнейджърка и обвини гениалната десетка, както и обкръжението му, в изнасилване.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic