"Чистата журналистика според мен е тази, която не се страхува да задава остри въпроси", споделя Кристиян Юлзари, победител от предишно издание на конкурса.

Конкурсът Web Report се провежда от седем години за журналисти, които пишат обективно и не обслужват частен интерес.

Мария Милкова е такъв журналист. Тя допълва, че "качествената журналистика трябва да бъде основана на факти, но и да вложиш в нея лична отговорност." Работи на свободна практика и е главен редактор на sCOOL Media, проект създаден през 2019-та година с цел да повишава медийната грамотност на младите хора. Двамата участват в новия епизод на подкаста на Dir.bg "Trendy".

Мария организира и летен лагер, който се провежда от 1-ви до 8-ми юли от четири години насам. В рамките на това време млади хора с интерес към журналистиката и създаването на съдържание се обучават и се срещат с доказани професионалисти от сферата.

Чуйте аудиото!

Конкурсът Web Report е "средство, чрез което качествените материали достигат до публиката, която има нужда от качествена журналистика", според Кристиян Юлзари.

Срокът за подаване на материали за тазгодишното издание е до 30-ти април, като в конкурса могат да вземат участие ученици, студенти, автори без опит и журналисти. Част от категориите са общество, икономика, култура и изкуство, спорт. 

Изисквания и допълнителна информация за участие:

  • Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари - 30 април 2024 г.
  • Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в категория "Участници" в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.
  • Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report.
  • За да бъдат одобрени материалите за участие в Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.
  • Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 07.02.2023 - 30.04.2024 г.

Web Report се организира с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Партньори на проекта: Dundee Precious Metals, A1, Investbank

Медийни партньори са: БНТ, БТА, БНР, bTV Media Group, NOVA Broadcasting Group, Радио "Фокус", Darik.bg и Дарик Радио, OFFNews.bg, Dnes.bg, списание "Мениджър", 3eNews, телевизия ММ и агенция "БулФото".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic

Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Dir.bg