С какво ще запомним този ден? 

Обявените от служебното правителство мерки срещу високите цени изглеждат по-скоро като ход, който да отговори на очакванията на хората, но реален резултат едва ли ще видим - още от коментара на старши икономистът към Института за пазарна икономика Петър Ганев чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете: 

Прокуратурата обвини бившия енергиен министър в кабинета на Кирил Петков - Александър Николов, един от заместниците му - Данаил Николов, както и бившия директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов. Те ще отговорят за причиняване на вреди на държавния газов доставчик. Йоцов е обвинен в умишлена безстопанственост, Александър Николов - в неупражнен достатъчен контрол на дейността на шефа на "Булгаргаз", а заместник-министърът - Данаил Николов - в превишаване на правата си във връзка с реда на комуникация между Министерски съвет и държавния газов доставчик. На тримата е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Украинският президент Володимир Зеленски е в Лондон за среща с британския премиер Риши Сунак, който го посрещна на летището. Зеленски ще говори и пред британския парламент и ще отиде на прием при крал Чарлз Трети. Освен това, по време на второто си пътуване в чужбина след началото на руската агресия преди почти година, украинският държавен глава ще се срещне с украински войници, които понастоящем са на обучение във Великобритания. Утре Зеленски ще бъде в Брюксел за среща на държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз. 

Италианката Марта Басино спечели титлата в супергигантския слалом на Световното първенство по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Мерибел, предаде "Корнер". 26-годишната Басино измина трасето за 1 минута 28 секунди и 6 стотни след силно каране в последния сектор на пистата и записа първи успех в кариерата си в тази дисциплина. Така тя завоюва трети медал в кариерата си от първенства на планетата. Звездата на алпийските ски американката Микаела Шифрин остана втора на 11 стотни от секундата, след като допусна няколко неточности по време на спускането си. Тя завоюва 12-и медал от световен шампион в кариерата си, доближавайки рекорда от 15 отличия на германката Кристъл Кранц. Третото място разделиха Корнелия Хютер от Австрия и Кайса Викхоф Лий от Норвегия с пасив от 33 стотни. Световното първенство продължава утре със супергигантския слалом за мъже. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Какво ни впечатли преди малко? 

Кои са журналистите, които успяха да приковат общественото внимание с важни за хората теми? Кои истории оставиха следа отвъд ежедневните медийни информации? Отговорите на тези въпроси търсим в конкурса за чиста журналистика на Dir.bg - Web Report заедно с едни от най-ярките професионалисти в медийните среди. Подробностите чуйте във вечерните Podcast новини.