С какво ще запомним този ден? 

"Трябваше ли да се случи това с Християн Пендиков, за да бъдат приети представители на македонските българи в Брюксел при висшите еврочиновници" - още от коментара на проф. д-р Ана Кочева от Института за български език към Българската академия на науките чуйте във вечерните Podcast новини.

И още от темите, които ще чуете:

В шест училища в София и в Съдебната палата бяха подадени анонимни сигнали за поставени взривни устройства. Освен тях, в писмото, изпратено по електронна поща, се съобщавало и за бомбени заплахи в сгради на различни институции. След проверка на полицията в по-голямата част от обектите работата продължи нормално. Учебните занятия за по-малките ученици обаче бяха прекратени, а по-големите се прибраха вкъщи и продължиха учебния ден онлайн. Заплашените училища се намират на територията на Седмо РПУ, част от тях в столичния квартал "Младост". По информация на БНР IP адресът, от който е изпратен имейлът със заплахите, е в чужбина. По случая се води разследване.

Конгресът на БСП трябва да се занимава с проблемите на гражданите, а не с вътрешнопартийни въпроси - това коментира пред журналисти бившият президент на Партията на европейските социалисти и бивш лидер на БСП Сергей Станишев преди форума в столицата, организиран от българските социалисти в Европейския парламент, посветен на новата селскостопанска политика на Европейския съюз и възможностите на стратегията "От фермата до трапезата". По думите на Станишев "първо трябва да се стъпи здраво на земята и да се видят реалностите и очакванията на обществото, защото на поредица от предсрочни избори избирателите дадоха знак на БСП, че не ги припознават като алтернатива".

България срещу Китай е мачът, който ще открие тазгодишния волейболен турнир Лига на Нациите, предаде "Корнер". Надпреварата започва на 6 юни в Нагоя, Япония, а Международната федерация обяви програмата за важния турнир. В първата седмица освен с Китай, България е в поток с Япония, Словения, Франция, Полша, Сърбия и Иран. За съжаление три от двубоите ще са в неприятни за родните зрители в последната седмица, тъй като са в Съединените щати. Последният мач за отбора на Пламен Константинов в турнира е срещу американците на 10 юли.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Хирурзи в Бразилия забравиха ножица в стомаха на 46-годишен депутат. Къде се случи това, чуйте във вечерните Podcast новини.