Детето е прието в интензивното отделение на болницата в града. Бебето е в стабилно добро състояние. Според директора на здравното заведение доктор Иван Светулков няма опасност за живота му.
Нахапванията са по лицето. Лекарите в болницата са се консултирали със специалист по заразни болести.
Детето не е нахапано от гризачи, твърди д-р Петкова, директор на дома, цитирана от БГНЕС. Тя не отрече, че такъв инцидент има, но изцяло отхвърли хипотезата, че гризачите са били няколко и са го наяли навсякъде. Директорката каза, че детето е одраскано леко по лицето.
Парламентът отхвърли преди дни предложението на опозицията в дневния ред да бъде включено проекторешение за създаване на временна анкетна комисия, която да провери състоянието на домовете и да предложи законови промени за подобряване положението на децата, отглеждани в тях. Народните представители в опозицията обаче обещаха да направят собствено проучване и да предложат как да се подобрят условията в домовете за деца, лишени от родителски грижи и деца с увреждания.
8 000 000 лв. отпусна в петък правителството по бюджетите на шест общини. Средствата са за реформиране и закриване на 6 специализирани институции за предоставяне на социални услуги за деца и за изграждане на алтернативни форми на социални услуги. Сред тях е и домът в Могилино. С предлаганите мерки се цели още преодоляване на социалната изолация на децата, настанени в специализирани институции, и предотвратяване на риска от нарушаване на техните права.
Вижте легълцето на детето